torsdag 21. februar 2013

Vi lager avokadoplanter! Tror vi...

I dag har Sanne (8) og jeg satt to avokadosteiner i potte. Etter en ukes tid i en skål på kjøkkenbenken fikk jeg da omsider surret meg til å få tak i jord. Måtte gå helt ned i kjelleren etter den...
Så nå venter vi bare på det første tegnet til grønn spire. Hører rykter om at å knipse av toppen med jevne mellomrom skal funke greit for at den skal dele seg og bli større? Ja, vi får se. Husker jeg plantet en ferskenstein en gang. Jaggu fikk jeg en ferskenplante til slutt! Den var kjempefin! Helt til jeg dro på ferie. Plantepasseren var ikke like dedikert til oppgaven som meg, for å si det sånn. Så det rakk aldri å komme noen frukt på planten. Ikke at DET hadde vært noen garanti uansett da..
Men nå lever vi atter i spenning. På grunn av to avocadosteiner. Fortsettelse følger :)

onsdag 20. februar 2013

Livet i veksthuset


Denne overskriften er muligens en smule misvisende. For dette innlegget handler IKKE om frøsåing, planting eller mikroskopiske skadedyr. Dette handler om mitt ønske om et eget lite sted,
og kun det. 
 
 
Min drøm er nemlig et eget veksthus. Et sted hvor JEG kan vokse og spire. Ja, ikke bokstavelig da, men bli inspirert og vokse som person. Et sted for lesing, kaffedrikking og alenetid. Og en haug hage- og interiørblader! :)) Og kanskje et glass vin om kvelden? Ja, åsså en og annen plante :)

 
Alt dette ville medføre at jeg først måtte flytte, for i frimerkehagen min er det knapt plass til et hundehus..

 
 Når jeg tenker meg om HAR vi fått innvilget søknad om å bygge bod i bakhagen.
Alle leilighetene i borettslaget (ihvertfall det huset VI bor i) må ha likedan bod, men jeg kunne jo prøve å snike inn et par ekstra rader med vinduer?

 
Og istedenfor ski, sykler, akebrett og sparkstøttinger (øh...) ville der vært en godstol, ett pledd, to planter og sjuhundre og femti blader. Og et lite skilt utenfor, med teksten;
 
 'Turids Hule. Forbudt for uvedkommede.'
 
 Ja, det HADDE vært perfekt, dere! ;) 
 
 
 
BADEKAR i veksthuset da gitt. Hvor kult er ikke DET? :))
 
Bildene er funnet på weheartit.com.

 
 
 
 
 
 
 

mandag 18. februar 2013

X-faktor: Sort og grønn


 
Denne lysegrønne Krysanthemumen synes jeg er både morsom og fin.
På bildet ser den litt sånn 'uregjerlig punker' ut :) Ja, jeg liker det som er litt uvanlig - det må ikke bli helt A4 :)



Jeg er heldig som har så mange fine motiver å fotografere på gartneriet. Blir vel en travel tid på hagebloggen fremover. Dette er ihvertfall bidraget til X-faktor; Sort og grønn på Moseplassen :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

søndag 17. februar 2013

X-faktor: Gul

Gult er en farge det finnes forholdsvis lite av i min lille hage. Mest fordi den er så liten. Hagen altså. Og da blir det gule så dominerende. Men jeg har et område med gule planter like ved sittegruppen. Ja, hagen er så liten at det kun er plass til EN sittegruppe... :)
 

Jeg har revurdert disse plantenes rett til et liv i min hage opptil flere ganger.
For jeg liker best blomster i blå-, rosa-, og lillatoner, sånn rent personlig. Men av og til kommer man over planter man liker fra andre deler av fargesirkelen også. Som denne her, som produseres på gartneriet hvor jeg jobber i sesongen.
Er ikke dette en helt nydelig Krysantemum? Litt sånn dus gul som mørkner inn mot midten. Lekker! :))
 
Ikke spør meg hva slags Krysantemum dette er, for det er ei stor slekt med veldig mange sorter.
Mange av dem tilhører faktisk ikke Krysantemumslekta lenger heller, men har blir fordelt i andre blomsterfamilier.
 
 
 
 
Dette er mitt bidrag i konkurransen X-faktor: Gul, som Anne på Moseplassen organiserer.
Konkurransen finner du HER :))
 
 
 


fredag 15. februar 2013

X-faktor: Blå

 
Hortensia, eller Hydrangea, er min absolutte favorittblomst, ingen tvil! :)
Jeg liker fargene den finnes i, og ikke minst formen på de vakre blomstene. Det gikk forholdsvis kjapt å velge ut hvilket bilde som skulle bli mitt bidrag i X-faktor BLÅ. Jeg hadde flere, men jeg måtte jo velge favoritten. Og hvis jeg ikke husker helt feil, så var den med i fjor også :))


 
 
Jeg har alltid minst en Horensia i hagen på sommerstid, og har med jevne mellomrom en innendørs også, selv om jeg syns de er enklest å få til utendørs. Prøver å sette dem i skyggen, så de beholder den flotte, blå fargen sin. Jeg elsker blå blomster, så det er nok overvekt av planter innenfor den kalde delen av fargesirkelen hos meg :)

 
Klikk HER, så kommer du til konkurransen hos Moseplassen.
 
God helg til deg, og takk for at du stikker innom! :))
 
 
 
 
 

onsdag 13. februar 2013

X-faktor: Rød/Oransje

 
Da fikk jeg omsider kastet meg med i årets X-faktor-konkurranse som flinke Anne på Moseplassen arrangerer. Dette er en kjempefin mulighet til å mimre tilbake til forrige sesong, og lengte mot neste sesong :)
 
 
 
 
Mitt bidrag i Rød/Oransjeutgaven er disse Primulaene, også kalt Kusymre her til lands.
Jeg knipset dem på Ekra Gartneri og Hagesenter, hvor jeg jobber i sommersesongen. Primula er så søte, og finnes i så mange fine farger. Kunne gjerne tenkt meg at de blomstret litt lenger, men de er så søte at man nesten bare får nyte dem den tiden de er i blomst :)
 
 
 
Klikk på bildet over, så kommer du til konkurransen på Moseplassen. Kanskje du også har et bidrag til konkurransen? :)