fredag 27. april 2012

Stemor på plass


Årets første sommerblomst er på plass på hagebordet :) Ja, i Trøndelag er vi ikke helt tilvent våren ennå, men det begynner å komme. Jeg kjøpte med meg noen stemorsblomster fra jobb i går, og noen av dem fikk foreløpig plass i noen hermetikkbokser.



Har liksom ikke helt bestemt meg for hvor jeg skal gjøre av dem ennå, og hva jeg skal plante dem i. Synes de liver opp ganske bra her på hagebordet.









På terrassen står det kun en kasserolle med påskeliljer og en gul vase, men mer skal det ikke til for å friske opp her.



Jaja, kanskje litt tomt på balkongen ennå, men her kommer det litt av hvert i løpet av våren. Har planer om å lage meg en pallesofa og ordne en slags lounge her. Følg med, følg med ;))



Vil du følge bloggen min videre, så blir jeg så glad! :))



onsdag 25. april 2012

Et rosa glimt fra Ekra


I dag har jeg fri fra jobben på gartneriet, men jeg savner det jo da vettu ;) Så da får jeg heller dele litt bilder fra den nye, flotte butikken vi har fått på Ekra Gartneri :)



Det bugner i blant annet rosa, massevis av nye, flotte blomster, krukker og annet!




Hvem blir ikke fristet av dette? Sukk..




Stikk gjerne innom en tur og se på den nye butikken. Busker og trær har vi også fått - det er nytt av året. Masse fine! ;))  Besøk nettsiden på: http://www.ekragartneri.no/ eller lik oss på Facebook HER.

Ha en fin dag!




mandag 23. april 2012

Blåkrage

En av de plantene som er fine å starte våren med, er Blåkrage (sender en takk til min kollega, for tålmodig informasjonsrådgivning ;) Jeg hadde jo ikke ant hverken navn eller noe var det ikke for henne. Men jeg noterer det inspirert bak øret, og håper jeg husker det neste gang en kunde spør :))

I dag har jeg altså gjort noe så brutalt som å klippe av både blomster og knopper på disse vakre plantene, men det er heldigvis med gode intensjoner; de blir nemlig ENDA vakrere etterpå! ;)

Det ble en smule tamt etter klippinga ja, men det varer heldigvis ikke så lenge før de blomstrer igjen :)



Til og med avklippet er jo en fryd for øyet. Jeg lurer på om det går an å tørke denne blomsten og lage potpourri? Hmm...



søndag 22. april 2012

Denne uka på gartneriet

Jeg fikk lyst til å vise litt av hva jeg har holdt på med på jobb denne uka. Åååå, jeg kan ikke få sagt hvor godt jeg trives på Ekra Gartneri! Trivelige kolleger, masse fint, morsomme oppgaver og herlig planteduft dagen lang! Jeg er så heldig!! :))

Disse små søtingene er Lobelia på babystadiet ;)


Her har jeg fått dem i litt større potter, så de kan vokse.


Og dette er Georginer. Det jeg har lært om dem er at de kan ha en tendens til å knekke av på stilken dersom de ikke blir plantet godt nok nedi potta, så disse må stappes litt ekstra godt nedi jorda.



Se der ja, da er de på plass på tralla :)


 Må jo vise fram veksthusene også. Nå begynner det å bli ganske frodig der inne.


Amplene med hengepetunia kom på plass i forrige uke. Tenk hvilken herlig regnskogfølelse man kommer til å få når det VIRKELIG begynner å bugne her :))



lørdag 21. april 2012

Hageblogg

Da er det duket for en egen hageblogg, og velkommen skal du være til 'Botanisk Lykke', dersom du leser dette! ;) Her kommer jeg til å blogge om hage, hytte og utendørs liv, og siden jeg er så heldig å for tiden jobbe på et gartneri, vil det helt sikkert komme noen innlegg derfra også :) Alle de hagerelaterte innleggene fra den andre bloggen min er nå importert over hit. Den andre bloggen min; Turid Uten Tresko, vil fra nå av være forbeholdt mine andre kreative sysler, og vil i hovedsak være en interiørblogg.
Jeg er så glad for å endelig ha en egen hageblogg! Det vil helt sikkert bli noen lay-out messige endringer her inne, etterhvert som jeg finner det rette uttrykket for bloggen. I mellomtiden innleder jeg med et gammelt bilde fra hagesesongen 2010, av min favorittblomst; Hortensia. Forhåpentligvis vil det bli flere slike å se etterhvert. Bare snøen forsvinner en gang så *fnis*. Håper du også kommer tilbake! ;))