mandag 13. februar 2012

Japansk Lykt

Det finnes mange flotte planter som blomstrer på senhøsten. En av dem er Japansk Lykt (Physalis), som jeg er så heldig å ha i hagen min. Det hvite dere skimter i bakgrunnen, er snø. Bildet ble tatt i Oktober 2009. Jepp, vinteren kom tidlig det året :) Jeg har ikke vært så veldig begeistret for hverken gule, røde eller oransje blomster i hagen min, men jeg må si at når alle de rosa, lilla, blå og hvite sommerblomstene har takket for seg, og høstmørket nærmer seg, ser jeg faktisk fram til at denne dekorative og morsomme oransje planten skal gjøre sitt inntog. Og oransje passer jo fantastisk godt i hagen når naturen skaper så mange flotte høstfarger rundt omkring, ikke sant?  :)


Dette er mitt bidrag til Moseplassens konkurranse X-Faktor - Blomsterutgaven, farge ORANSJE.

Har du lyst til å delta, eller se de mange flotte bidragene? Det har vært flere farger allerede, og du har ennå sjansen til å delta i kategorien 'oransje' og 'andre'. Klikk bare på bildet under, og du kommer direkte til konkurransen :))


Og siden jeg har enda en japansk lykt i hagen, dog av en helt annen sort - kan jeg jo vise fram den også ;))


Ha en strålende Mandag!! :)))


post signature

søndag 12. februar 2012

Praktfulle petunia!

Rett utenfor kjøkkenvinduet har jeg et lunt sted hvor det henger en krok sånn lagom plassert, perfekt for en plante. Hvert år før 17. Mai kjøper min mor 3 hengeplanter; en til min søster, en til meg, og en til seg selv. Vi velger oss en, og sist vår var det denne lille petuniaen jeg valgte. Jeg er nøye med vanning og plukking av visne blomster, så planten blomstret frodig gjennom hele sommeren. Den hang rett ved min favorittplass i hagen, så jeg har 'nærkontakt' med både planten og humlene som trives så godt der :)



Tenkte det kunne passe godt på morsdag å la denne planten, som jeg fikk av min mor, være mitt bidrag i Moseplassen sin konkurranse; X-Faktor - Blomsterutgaven 2012. Dagens farge er LILLA.

Vil du bli med? Klikk deg inn på bildet under, og du kommer direkte til konkurransen ;))



Ønsker alle mammaer der ute en fin-fin morsdag! :))

 

post signature

tirsdag 7. februar 2012

Hvit uskyld

Min vakre, hvite venninne er en Jåblom (Parnassia Palustris). Vi møtes på gressmyra ovenfor hytta hvert eneste år. Bildet er tatt tidlig i August i fjor.
Jeg synes hun er så nydelig, med sine tydelige årer på bladene. Og se på de søte, små grønne pollenbærerne og de nydelige gule kjertlene på toppen!
Ja, jeg vet jeg høres utrolig proff ut nå, men dette har jeg nettopp lest meg til på Wikipedia : D Hvis ikke hadde årene, pollenbærerne og kjertlene blitt omtalt som 'streker', 'prikker' og 'dingser'. Og Jåblom hadde blitt til 'ukjent, hvit skjønnhet'. Og det latinske navnet kunne vi bare sett langt etter! *fnis*  Men nydelig er hun ihvertfall! :))




Dette er mitt bidrag til konkurransen inne på Moseplassen; X-Faktor - Blomsterutgaven, hvor dagens farge er HVIT. Klikk deg inn på bildet under, og les mer. Og vil du delta selv, er det selvsagt kjempeartig! :)) 





post signature

søndag 5. februar 2012

Narcissus Pseudonarcissus


... eller kanskje heller Påskelilje, som de fleste av oss kaller den :)
Jeg har ikke alltid vært like glad i gule blomster - jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det har vel med farger generelt å gjøre. Før likte jeg heller ikke gult i interiør, det skulle bare være kalde blålige farger overalt, og slik var det med blomstene også. Men finnes det egentlig noen blomster som lyser så strålende opp som en gul blomst? :)) Og vi nærmer oss årstiden for gule blomster; påsken med sine påskeliljer og gule tulipaner, og etterhvert dukker hestehoven opp blant leire og småstein. Så gule blomster får meg til å kjenne på gleden over at våren kommer, og det gjør godt når det er mange minusgrader ute ;) 


Dette er mitt bidrag i dagens X-Faktor - blomsterutgaven, hvor fargen er GUL. Les mer om det inne hos Anne på Moseplassen. Kanskje du får lyst til å være med? Klikk på bildet under og du kommer direkte til konkurransen :))



post signature

fredag 3. februar 2012

Det var i Holland det startet..

Hortensia (hydrangea) er min favorittplante! Det er mulig det finnes en plante der ute et sted som kan konkurrere, men det skal mye til :-) Denne vakre blå står i hagen min, som per i dag naturlig nok er dekket av et tykt lag med hard snø. Slik som dette bildet viser var den i fjor sommer, og slik gleder jeg meg til å se den til sommeren også. Jeg har likt hortensia helt siden jeg bodde i treskolandet, for flere år siden. Min svigermor hadde store blå hortensiabusker i hagen sin (og har dem fremdeles), og de var det vakreste jeg noensinne hadde sett innen botanikkens verden. Likeledes hadde hun en stor rosa hortensia inne i hallen, i en enorm marmorkrukke. Nydelig! Og kjærligheten til denne planten har vedvart :-)



Dette er mitt bidrag til dagens konkurranse hos Anne på Moseplassen; X-faktor Blomsterutgaven 2012.
Klikk på bildet under for å komme direkte til konkurransen :))




post signature